2013. március 15., péntek

Hogyan legyen a belvárosban kertünk - visszatekintő

2012-ben szenteltem egy sorozatot ezen a blogon egy józsefvárosi bérház udvarának megújulásáról. A kiemelt figyelem részemről nem véletlen, mert a közvetlen lakókörnyezetemről van szó és a felújítás megszervezésében is tevékenyen részt vettem. Szeptemberre gyakorlatilag minden elkészült a kertesített udvaron, és a ház lakói azóta is örömmel használják - miközben ugrásra készen várjuk a lehetséges forrásokat a ház második udvarának átalakítására. Most néhány előtte-utána fotóval és egy stop-motion videóval elevenítem fel ezt a látványos megújulást.


A fenti képen látható az eredeti állapot, alant pedig a munkálatok utáni. Lőttek a kaszárnyafílingnek, amit azért annyira nem bánunk.

Fotó: Fekete Hajnal

Végül a kerékpártárolás is civilizálódott az udvarban:



Közben a projekt kapott egy kis nyilvánosságot, mivel a felújítás néhány mozzanata bekerült a Pillanatnyi 8 nevű filmbe, amit a ZimmerFrei nevű olasz művészcsoport forgatott a PLACCC Fesztivál keretében, és legutóbb az Építészeti Filmnapokon vetítették - mellesleg elnyerte a Visioni Italiane filmfesztivál fődíját.

Az udvarzöldülés (majdnem teljes) folyamatát pedig a legjobban az alábbi stop-motion videón lehet megfigyelni...




Nincsenek megjegyzések: