2012. május 26., szombat

Kertvárosi meglepetések Kőbányán

A minap Kőbányán volt dolgom, óvodákba kellett kézbesítenem szóróanyagot, így jó körképet kaphattam az óvodáskorúak ottani intézményeinek állapotáról. Ami nyilván kicsit felületes kép, de értek meglepetések is. Ezek közül a legfeltűnőbb az, hogy Kőbányán, feltehetően az önkormányzat kezdeményezésére, minden egyes óvodában helyeztek el biciklitárolót, mégpedig nem a kerékgörbítő, hanem a szabványos profi fajtából. A kihasználtságuk azért nem verdesi az egeket, hiszen van még mit fejlődni kerékpárosbarát úthálózat terén, de kiindulásnak jó. És amint a képeken látszik, azért van, ahol használják is.


Van, ahol A betű, van, ahol P betű - szerencsére elfelejtették az arasznyi magasságú szörnyűségeket.


Kőbányán nemcsak önkormányzati óvodák vannak: itt van a Richter és az EGIS óvodája is. Nekik nem jutott eszükbe a biciklitárolás, a kert azonban feltűnően jól ápolt (alább a Richter Óvoda kertje).


Nemcsak az óvodák, hanem az iskolák, művelődési házak, forgalmas helyek mellett is sok helyen van Kőbányán jól használható kerékpártároló. Ha a kerékpáros közlekedés feltételei is javulnak (amint a legalsó képen látszik, valami elindult), szuper kis kerület lehet a 10-ből. Ez a tároló a Széchenyi iskola előtt van az Újhegyi sétányon.


Alább: a Cserkesz utcában 2011-től két irányban szabad biciklizni.



1 megjegyzés:

írta...

Az újhegyis tároló ránézésre még rendszerváltás előtti :) ez persze semmit nem von le az értékéből :) kösz a körképet!