2014. július 30., szerda

Újabb bemutató zöldút-túra: ezúttal sikeres budapesti közösségi projektek az étlapon

A Budapest Zöldutak soron következő bemutató kerékpáros túrája augusztus 2-án, szombaton 13.00-tól lesz. A túra témájául olyan közösségi kezdeményezéseket választottunk, amelyek már bizonyították sikerességüket Budapesten.

Forrás: Lecsós Kert Facebook oldala

Hiánypótló összefogások ezek, új lehetőségekkel gazdagítják a várost, és egyben a közösségi gondolkodást is erősítik. Akinek eszébe jutott már, hogy de jó lenne megtanulni a kilyukadt biciklibelsőt megjavítani, vagy fékpofát cserélni, de nincs hozzá szerszáma vagy helye; aki gondolkozott már azon, hogy ne ismeretlen helyről érkező és megfejthetetlen összetételű ételeket vegyen; aki kipróbálná a kertészkedést, de nincs kertje - ilyen kérdésekre nyújtanak megoldást a közösségi bicikliműhelyek, termelői boltok, közösségi kertek, független kulturális terek, melyek közül egyet-egyet útba ejt a szombati csámborgás. Az egyes helyszíneken a résztvevők körbevezetés vagy valamilyen kisebb játék keretében ismerkedhetnek meg azzal, ami ott történik.

A túra állomásai: Szatyorbolt, MÜSZI, Cyclonomia, Lecsóskert. További részletek a Facebookon. A túrára a budapestzoldutak kukac gmail.com címen lehet jelentkezni.




Nincsenek megjegyzések: