2010. január 28., csütörtök

Falanszterland

Egy másik fotóbeszámoló, ezúttal a Corvin Sétányról. Szépen épül a VIII. kerületi falanszter, a képek mindent elmondanak. Fura egy hely lesz ez, az ember már a Körúton túl jár, kifelé tart a belvárosból, és akkor hirtelen ott találja magát egy szigorú, amerikai városok központjára emlékeztető negyedben.

Először a Vajdahunyad utca két irányból. Vicces a csíkozás a második képen, próbálja oldani a felületet, de nagyon nem sikerül neki.





Ez pedig a Futó utca. Az erkélyek kicsit feldobják a képet, kérdés, hogy mikor kapnak napot.



Itt a komplexum bejárata, ez még viszonylag hívogató. Nagyon menő mostanában a rozsdásított felület, nekem tetszik is, de itt mintha nem tudná, hogy hogy kerül ide.



És itt pedig hátulról, a sétány felől. Ha túljutottál a három utcán átívelő üvegtetős plázán, és még életben vagy, megpihenhetsz a sétányon. Lehet, hogy még így hóval borítva a legjobb. Kicsit lakótelep-fíling, de van utcavonal, többszörösen előnevelt fák, meg minden. Talán a két oldalon levő lakóházak udvaraira is szabad lesz a bejárás, ami kicsit bővíti a lehetőségeket. Reméljük, így lesz.





Mögötte egyelőre a puszta, meg tűzfalak...



A végére néhány hangulatkép: a terület szélén levő új irodaházról, illetve a korábban épült Práter utcai önkormányzati bérházról. Ezekbe kicsit több fantázia szorult, mint a sétány épületeibe, főleg a homlokzatok tükröződései érdekesek. Az irodaház a vitorláival, és a fákat mintázó rajzolattal, a lakóház pedig a napsütésben játszó kerámiaburkolatával.



Align Centre


2 megjegyzés:

BB írta...

no, erős kedvet tetszett gerjeszteni, h én is megnézzem ezt a Falanszterlandot. Csak ne havazna ilyen cudarul...

Fővárosi Blog írta...

Én is jártam a Corvinon, lakást nézni is voltam, és végül nem bántam meg, hogy nem vettem. (Mondjuk máshol se...) A Corvin-Szigony teljesen el van cseszve, a túlzó beépítéssel ugyanazt a zsúfoltságot ismételték meg, ami már oly sok városrészt elrontott. Rossz tájolások, leárnyékoló szomszédok a jellemzőek.